GRAMATICA PRACTICA LIMBII RUSE PDF

Click here for FREE DOWNLOAD of full Gramatica practica a limbii ruse! Thousands more books and resources in ‘RUSSIAN, Russian. Ecaterina Fodor COPERTA: Gheorghe Motora Marin Bucă • Galina Cernicova GRAMATICA PRACTICĂ A LIMBII RUSE •, EDITURA. Gramatica practică a limbii ruse by Marin Bucă(Book) 1 edition published in in Romanian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide.

Author: Kagajora Tohn
Country: Reunion
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 11 November 2016
Pages: 102
PDF File Size: 12.41 Mb
ePub File Size: 5.42 Mb
ISBN: 623-2-43366-415-5
Downloads: 8851
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Branos

Lucrarea a fost conceput viznd nsuirea limbii ruse prin studiu individual, darea poate fi util i celor care snt ncadrai n formele de nvmnt organizat insti-tuii de nvmnt superior, cursuri intensive de limbi strine, Universitatea cultural-tiiniiic etc.

Citii psrechile de propoziii Jate mai jos i gramatiac folosirea verbelor. Stabilii sensurile verbelor de micare. Particulele se practicca n urmtoarele categorii: Din punct de vedere sintactic, un adjectiv la gradul comparativ sintetic are funciuneac’e nume predicativ. Numeralul are forme de gen: Restrngnd spaiul acordat teoriei de multe cri problemele teo-retice fiind doar menionate am avut n vedere i faptul c lucrarea este destinatunui cititor-consuitant familiarizat cu terminclogia gramatical i cu noiunile de gra-matic n general.

Alctuii propoziii cu mbinrile de cuvinte date mai jos: Gerunziilesnt de aspect imperfectiv, ntocmai ca i verbele rusw care provin; gerunziilesnt de aspectperfectiv, ntocmai ca i verbele de la care provin. Construcia cu conjuncia se folosete mai rar.

Adjectivele de relaie nu au grade de comparaie. Rspundei la ntrebri, folosind datele din prima prepoziie.

La fel i cu limba. Introducei n locul punctelor verbul potrivit ca sens: Verbele de aspect imperfectiv, cu negaie, exprim aciuni care nu vor fi efectuatedin diferite motive: Substantive nsufleiteAcuzativ singular Genitiv singular.

  COMPUTATIONAL PARTIAL DIFFERENTIAL EQUATIONS LANGTANGEN PDF

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Superlativul are dou forme: Particula se poate referi, de asemenea, la coninutul ntregii propoziii, dar eaniciodat nu st la nceputul propoziiei: Prepoziionalul cu prepoziia arat locul aciunii1: Explicai folosirea aspectelor dup negaie.

Conjunciile subordonatoare[ ]Conjunciile ;ractica leag propoziiile dependente subordonate de pro-poziiile regente. Artai ce schimbri produc, la pluralfa de singular, n temele acestor substantive.

Artai crei pri de vorbire adverbe predicative,adverbe de mod, adjective aparin cuvintele tiprite cursiv. Prepoziia cu instrumentalul apare n construcii de tipul: Gsii prepoziiile i artai cu ce cazuri snt construite.

Adverbele nehotrte[ ]Majoritatea adverbelor nehotrte se formeaz de la adverbele relative-interogativecu ajutorul particulelor -mo i – sau -: Substantivele neutre i au la plural formele: Dup cum se tie, tema prezentului se obine prin nlturarea desinenei de persoanaa 3-a plural. Sensul de aciune reciproc poate fi exprimat i de verbe fr particula -: Rspundei la ntrebri, folosind verbele sau in funcie de datele oferiten prima propoziie.

Asociai adjectivele de relaie care exprim ideea de timp cu substantive potri-vite ca sens. Modul n care se svrete aciunea. Participiul activ trecut se declin conform normelor de declinare a participiului activprezent: Gsii adjectivele i artai din categorie fac parte calitative, de relaie, posesive. Indicai adverbele de mod. Particula se refer la un singur cuvnt i se afl ntotdeauna dup acest cuvnt.

Ispas, Bujorel [WorldCat Identities]

Gsii participiile i analizai-le din punct de vederegiamatical aspect, timp, diatez, gen, numr, caz ; indicai forma de infinitiv a verbelor de la caresnt formate aceste participii. In mbinrile de cuvinte date mai jos, punei verbele la imperativ, iar adverbele lagradul comparativ. Instrumsntalul este gramatuca de unele verbe tranzitive-indirecte: Arat o micare orientat spre un anumit punct sau dinspre un anumit punct icare are loc o singur dat.

  JIS D 4233 PDF

Aspectul verbal arat c aciunea a fost in mod sigur efectuat, c aciurea este unprozes continuu, c aciunea a fost dus pn la capt, pn la atv-gerea rezultatului. Rspundei afirmativ la ntrebrile de mai jos.

Ele pot avea dcu sensuri prir. Folosii mbinrile de cuvinte din paranteze, punndu-le la cazul acuzativ cu pre-poziia pentru a exprima timpul aciunii. Numai el m va putea nelege”.

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Alte tipuri de perechi de aspectUrmtoarele perechi de aspset trebuie memorate: Sufixul — — apare atunci cnd tema infinitivului se termin n consoansau n sufixul -u-; n cazul acesta, sufixul -u- din tema infinitivului dispare. Neutru Feminin, Declinarea numeralelorN. Sufixul — apare atunci oimbii tema verbului se termin ntr-o vocal.

Introducei, n locul punctelor, substantive potrivite ca sens. O serie de verbe nu au gerunziu: Substantivele cu desinena zero” i cu tenia2 n consoan dur sau -ii snt degen masculin: Substantivele masculine i feminine cu tema ntr-o consoan uiertoare: Alctuii propoziii, folosind substantive la alegere mai nti la nominativ singular,apoi la nominativ plural. Dac estevorba de substantive nsufleite, exprimarea locului se realizeaz cu ajutorul geni-tivului cu prepoziia y.

Back to top